Top
Wil je gratis mijn check-list ontvangen om je complete bruiloft mee te plannen? Vul dan je gegevens in!

Zo voorkom je stress tijdens de voorbereidingen van je bruiloft

Jullie zijn verloofd! Enthousiast hebben jullie je vrienden en familie hiervan op de hoogte gebracht… maar wat nu? Waar beginnen jullie mee en hoe houden jullie het organiseren van jullie droomdag gezellig en stressvrij? Ik voorzien je graag van een paar tips.  Zo gaat jullie trouwplanning zo soepel en positief mogelijk verlopen.

De basis op ORDE!

Begin samen en wees een team. Meestal is het zo dat de één meer regelt voor de bruiloft dan de ander. Dan ligt het op de loer dat de ene lekker z’n gang gaat. Het risico is dat er te weinig overlegd wordt en jullie niet op 1 lijn zitten wat betreft invulling en keuzes. Dus, voordat je begint: ga samen zitten en bepaal de basis uitgangspunten. Hoe gaat jullie bruiloft eruit zien, wie gaan jullie uitnodigen en hoeveel budget willen jullie eraan besteden. Jullie doen dit samen!

Begin op tijd en PLAN!

Het ligt voor de hand, maar echt: plan plan en nog eens: plan! Niet alleen de bruiloft zelf te plannen, maar juist ook de voorbereidingen. Het plannen neemt een stuk stress weg en geeft jullie overzicht en dat is wat je wilt.  Je kunt hiervoor mijn gratis jaarplanning gebruiken.

Vraag of regel hulp

Het is onmogelijk om alles zelf te doen en dat moet je ook niet willen. Hulp vragen is daarom echt essentieel. Dit kun je doen aan een weddingplanner of jullie ceremoniemeester. Deze heeft niet voor niks een belangrijke taak geaccepteerd en wil jullie maar al te graag helpen bij het organiseren van een onvergetelijke huwelijksdag. Vergeet ook niet om vrienden en familie te raadplegen als je rondloopt met vragen.

Prik vaste regelmomenten

Prik in jullie agenda vaste dagen/avonden om met de voorbereidingen bezig te gaan. Als jullie dit goed aanhouden maken jullie progress en dat voelt goed. Ander voordeel: zo hebben jullie buiten die geplande momenten ook gewoon nog steeds een eigen (sociale) leven.

 

“Het is goed om regelmatig even een time-out te nemen en alles waar je mee bezig was aan de kant te leggen.” 

 

Blijf bij jezelf & stick to the plan

Vrienden en familie willen graag helpen en geven gevraagd en ongevraagd adviezen en suggesties. Het kan lastig zijn om hier los van te staan omdat je wilt voldoen aan de verwachtingen maar vergeet niet dat het JULLIE bruiloft is. Mijn advies? Neem vriendelijk advies aan en luister naar de standpunten, maar zeg gewoon ‘nee’ als het niet goed voelt. Je zult vast wel hier er daar in meegaan, maar als je dat teveel doet is het jullie dag niet meer.

Chill & relax..

Het plannen van je bruiloft lijkt het allerbelangrijkste in de wereld, maar elke dag ermee bezig zijn is niet gezond. Je moet ook ruimte hebben om te ontspannen en er niet mee bezig te zijn. Daarom is het ook goed om regelmatig even een time-out te nemen en alles waar je mee bezig was aan de kant te leggen. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg, ga lekker een hapje eten met vrienden en heb het dan ook niet/nauwelijks over je bruiloft. Je zult zien dat zo’n time-out zorgt voor hernieuwde energie en inspiratie.

Manage je eigen verwachtingen

Manage je verwachtingen over de bruiloft en jezelf. Zet jezelf niet onder druk om de ‘perfecte’ bruiloft te hebben. Dat bestaat niet en het zal alleen maar je grote dag verpesten als je op zoek gaat naar alles dat NIET klopt. Hoe zonde zou dat zijn?!

Wees ook eerlijk en lief voor jezelf: je hoeft niet super slank te zijn op je bruiloft om een mooie bruiloft te hebben. Je gaat echt niet meer stralen in je jurk in een maatje meer of minder. Het gaat er namelijk om hoe jij in je vel zit. Wil je graag wat afvallen voor je bruiloft? Ga dan niet crashen, maar werk er op een gezonde manier naartoe.

Need advice?

Mocht je nou meer tips of tricks willen weten, neem dan contact met mij op. Ik denk heel graag met jullie mee!

Bekijk ook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.