Top
Wil je gratis mijn check-list ontvangen om je complete bruiloft mee te plannen? Vul dan je gegevens in!

Met deze tips koop jij de bruidsjurk van je dromen!

You said yes and now it’s time to find the perfect dress! Het zoeken van je droomjurk zorgt bij sommigen voor stress. Geen zorgen, met deze tips ga jij goed voorbereid op pad en vind jij de jurk van je dromen.

 

1. Begin op tijd en plan afspraken in

Reken er niet op dat je absoluut zeker je jurk gaat vinden, het kan echt een zoektocht zijn om je droomjurk te vinden. Regel daarom je bezoek aan bruidszaken ruim van te voren, in sommige bruidszaken is het erg druk en is het weken vol. Mijn advies is  om ongeveer 11 tot 9 maanden voor de bruiloft bruidsjurken te gaan passen. Dan heb je de jurk sowieso op tijd in huis, ook als je de perfecte jurk niet meteen kunt vinden. 8 tot 6 maanden voor de bruiloft wordt het tijd om je jurk te bestellen, omdat er vaak een aantal maanden levertijd zit op trouwjurken.

2. Bepaal van te voren wat je mooi vindt

Bepaal van te voren wat voor soort jurk je wilt passen, je moet in een bruidswinkel duidelijk aan kunnen geven wat je wilt. Oriënteer je allereerst goed en kijk welke bruidsjurken je wel en niet aanspreken. Hou je bijvoorbeeld van de bohemian stijl of ben je meer het type voor een klassieke trouwjurk? Gebruik Instragram of Pinterest om een moodboard te maken van jurken die je mooi vindt.

3. Houdt rekening met de smaak van je partner

Het is natuurlijk is het jouw keuze, maar je zult vast rekening willen houden met wat je partner mooi vindt. Probeer hem of haar stiekem uit te horen over wat hij of zij wel en niet mooi vindt qua modellen, kleuren en bewerkingen.

 

“Probeer open te staan voor jurken die je misschien zelf niet zo snel had gekozen. Soms zit juist daar je droomjurk tussen” 

 

4. Tips voor in de bruidszaak

Een goede bruidszaak neemt de tijd voor jou en begint met een kennismaking.  Ze zullen met je praten over je trouwdag en natuurlijk over je wensen. Zo leren ze je een beetje kennen en kunnen zij je beter adviseren. Daarna ga je gemiddeld 2 uur jurken passen.In niet alle bruidszaken mag je zelf jurken kiezen om te passen, maar komen ze met een rek waarop 4 a 5 jurken hangen die voldoen aan jouw doorgegeven wensen. Bij het aantrekken van de jurken zelf zullen medewerkers van de winkel jou helpen en voorzien van goede schoenen en speciale lingerie om een perfect beeld te krijgen.

 

6. Luister naar de specialist

Je hebt zelf een goed beeld van de jurken die je mooi vindt, maar probeer toch om open te staan voor jurken die je misschien zelf niet zo snel had gekozen. De medewerkers in de bruidszaak hebben vaak jaren ervaring en weten heel goed wat staat bij verschillende lichaamstypes, huid- en haarkleur. Verbaas je niet als je uiteindelijk met een totaal andere jurk de winkel uitgaat dan dat je in eerste instantie in gedachten had, dit gebeurt véél vaker dan je denkt!

 

5. Neem niet teveel mensen mee

Neem niet te veel mensen mee naar de winkel. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dit maakt het alleen maar lastiger om je droomjurk te kiezen.  Gemiddeld nemen bruiden 3 tot 4 mensen mee, vaak zijn dit (schoon)moeders, (schoon)zussen, andere familieleden en vriendinnen.

 

7. Reinigingskosten

Vergeet niet om in je budget de kosten voor het professioneel laten reinigen van je jurk op te nemen. Dit kost al gauw zo’n €300. Niet alle bruiden kiezen voor een reiniging, sommigen willen juist de vlekken als herinnering op de jurk laten zitten en soms is je jurk niet zo vies geworden.

 

8. Listen to your heart

Het bijzondere van het kopen van je trouwjurk is dat dit echt een aankoop op je gevoel is. Luister daar dan ook echt naar. Alleen als je gevoel helemaal goed zit, zal je stralen van geluk.

 

Need advice?

Mocht je nou meer tips of tricks willen weten, neem dan eens contact met mij op. Ik denk heel graag met jullie mee!

Bekijk ook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.