Top
Wil je gratis mijn check-list ontvangen om je complete bruiloft mee te plannen? Vul dan je gegevens in!

Tips om je eigen trouwgeloften te schrijven

Voor de een zijn ze zo geschreven en voor een ander is het een hoofdbreker: je trouwgeloften. Er zijn allerlei voorbeelden online te vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf iets persoonlijks te schrijven. Hoe pak je dat nou aan en wat zijn tips die je op weg helpen? Ik geef je graag wat tips!

 

1. Bepaal samen de uitgangspunten

Voordat je begint: overleg met elkaar een stel een aantal uitgangspunten vast. Zoals de duur: Hoe lang nemen jullie de tijd voor de geloften? Je wilt niet dat jij 4 minuten praat en je geliefde na 5 zinnen klaar is. En verder: wat is de tone of voice? Staan jullie beiden terug bij het verleden in de vorm van een ‘hoe hebben we elkaar ontmoet’ verhaal of is het meer op de toekomst gericht? Het is goed om vooral samen dit soort uitgangspunten te bepalen zodat jullie beiden gelijkwaardige trouwgeloften hebben.

 

2. Uitstellen geeft stress

Begin NU. Juist maanden van te voren heb je meer rust om na te denken en begin gewoon simpel met een aantal steekwoorden. Juist door het steeds uit te stellen blijft het in je hoofd hangen en dat geeft een gevoel van onrust. Pak een notitieboekje, of maak een notitie in je telefoon, en elke keer als je iets te binnen schiet zoals een herinnering, een woord, een gevoel, dan schrijf je dat op. Je zult zien dat het heel motiverend werkt om steeds meer materiaal te verzamelen waar je gemakkelijker je trouwgeloften mee kunt schrijven.

 

3. Short & sweet

Een lange tekst is niet altijd een betere trouwgelofte. Vaak zeg je in 2 tot 3 minuten voldoende. Houdt er ook rekening mee dat je je rust wilt nemen in je verhaal en er grote kans is op emoties.

 

4. Blijf bij je jezelf

Gebruik niet teveel quotes of gedichten van anderen, juist je persoonlijke en eigen woorden hebben impact. In plaats daarvan gebruik je bijvoorbeeld complimenten.

 

5. Tranen van geluk

Stop een flinke dosis humor in je trouwgeloften! Tranen van geluk/lachen is wat jullie trouwgeloften onvergetelijk zullen maken.

6. Blijf doorademen

Het is best spannend als al die ogen op jou gericht zijn, inclusief die van je geliefde. Blijf vooral rustig door ademen en als je emotioneel wordt, laat dat ook gaan. Dat geeft toch alleen maar aan hoeveel je van hem of haar houdt? Niks om je voor te schamen.

 

7. Save it for later

Print jullie trouwgeloften om het later nog eens terug te kunnen lezen.

 

Hulp nodig?

Mocht je nou meer tips of tricks willen krijgen, neem dan eens contact met mij op!

Bekijk ook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.