Top
Wil je gratis mijn check-list ontvangen om je complete bruiloft mee te plannen? Vul dan je gegevens in!

De voordelen van een weddingplanner

Trouwen kan enorm leuk, maar ook stressvol zijn. Een weddingplanner kan hiervoor de oplossing zijn: je geeft de taken uit handen aan iemand die er verstand van heeft. Een professionele weddingplanner heeft gestudeerd voor het vak, is op de hoogte van de laatste trend en heeft een uitgebreid netwerk. Je zou het misschien niet denken, maar door iemand in te schakelen kan je ook een heleboel besparen op het budget. In dit artikel vertel ik meer over deze voordelen en waarom je toch moet overwegen om een weddingplanner in te schakelen.

Geen stress

De organisatie van de bruiloft is een moment waarop de band tussen jullie twee opnieuw op de proef wordt gesteld. Alles in goede banen leiden, kan immers voor veel stress zorgen bij de bruid- en bruidegom. Een weddingplanner neemt deze zorgen uit handen en kan je geruststellen. Wanneer je een professional inschakelt, weet je zeker dat het onzin is om je zorgen te maken over de grote dag.

Leveranciers

Door de kennis van de markt heeft een weddingplanner samenwerkingen opgebouwd met leveranciers. Je denkt misschien dat het inhuren van een professional veel geld kost, maar door deze samenwerkingen kun je juist veel geld besparen. Ook als er last-minute iets geregeld moet worden, heeft deze professional vaak genoeg connecties om alles te regelen.

Budget

Zoals we al zeiden: met een weddingplanner kan je juist besparen op het budget. In eerste instantie vooral door de samenwerkingen met leveranciers, maar ook doordat hij of zij veel ervaring heeft met het bewaken van een budget. Je komt niet voor onnodige kosten te staan omdat het organiseren van bruiloften dagelijkse kost is voor deze professional. Bovendien kan hij of zij goed inschatten voor welk onderdeel je welk budget moet reserveren. Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent.

Niets vergeten

Doordat het plannen van bruiloften een dagelijkse bezigheid is voor de weddingplanner zal er niets aan het toeval overgelaten worden. Bij een echte professional kan je ervan uitgaan dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Op de grote dag krijg je niet de schrik van je leven als je ontdekt dat er geen menukaartjes of bedankjes voor de gasten zijn. De weddingplanner weet immers precies wat er nog moet gebeuren en wat er belangrijk is voor jouw grote dag.

Geen geregel

Naast de stress die de organisatie van een bruiloft met zich meebrengt, kan de stress ook toeslaan op de dag zelf. Op deze dag wil je juist genieten en niet bezig zijn met de organisatie. Op de achtergrond zal de weddingplanner ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt en het belangrijkste: jij kan vooral genieten tijdens deze bijzondere dag.

Inspiratie

Wil je de organisatie toch niet volledig uit handen geven? Je kunt met een weddingplanner ook bespreken of hij of zij een deel van de taken op zich wil nemen. Zo heb jij tijd om je te richten op de leuke dingen!

Bekijk ook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.