Top
Wil je gratis mijn check-list ontvangen om je complete bruiloft mee te plannen? Vul dan je gegevens in!

De 10 punten die je kunt checken bij de bruidsbloemist

2. Ervaring

Jullie kunnen de bloemist op verschillende manieren vinden. Ongeacht hoe jullie de bloemist hebben gevonden, zorg ervoor dat je altijd naar zijn of haar ervaring vraagt. Dit kan bijvoorbeeld naar het kijken op de social media kanalen en/of de website, maar ook naar het vragen van een portfolio. Hoe lang is hij/zij bloemist(e)? Hoeveel bruiloften heeft hij/zij gedaan? Heeft hij/zij enige ervaring met een vergelijkbare thema wat jullie voor ogen hebben?

 

3. Echte voorbeelden

Los van foto’s is het goed om echt werk te zien van de bruidsbloemist(e). Zo weet je zeker dat zijn of haar werk en bloem visie bij jullie past.

 

4. Wees op tijd

Het wordt aanbevolen om de bloemist ongeveer 6 tot 8 maanden voor de bruiloft vast te leggen. Als jullie iets extravagants of bloemen buiten het seizoen willen, kunnen jullie dit het beste zo snel mogelijk navragen omdat dit extra tijd kan kosten. Het is dan verstandig dit soort punten gelijk kenbaar te maken in het eerste gesprek met de bruidsbloemist, omdat dit bepalend is wat er mogelijk is.

 

5. Check de planning

Stel de volgende vragen met betrekking tot de planning van de bruidsbloemist. Zijn jullie de enige bruiloft waar hij/zij bloemen moet leveren? Helpt hij/zij bij het neerzetten of worden de bloemen alleen afgezet? Hoelaat worden de bloemen gebracht? Moet er voor extra hulp worden gezorgd?

 

6. Extra kosten?

Nadat jullie de offerte hebben ontvangen is het belangrijk om de kleine lettertjes te controleren. Zijn er extra kosten? Dit kunnen kosten zijn voor het inrichten/stylen, de afbouw en de reiskosten van en naar de locatie.

 

7. Betaling

Trouwbloemen zijn over het algemeen niet een van de goedkopere delen van de huwelijksplanning. Hoewel de prijs er misschien afschrikwekkend uitziet, is het eenvoudig om het uit te splitsen. Vraag uw bloemist over betalingsmogelijkheden en wat er op welk moment nodig zal zijn. Veel bloemisten hebben een eerste aanbetaling nodig, maar hebben andere verwachtingen over wanneer het resterende bedrag wordt betaald.

 

8. Bruidsboeket gooien

Sommige bruiden willen liever niet hun bruidsboeket gooien, maar houden deze liever intact. Wat je dan zou kunnen doen is het proef bruidsboeket hiervoor gebruiken. Win-win toch?

 

9. Het feest is voorbij, wat te doen met de bloemen?

Als de bruiloft voorbij is, blijft er een hele reeks prachtige bloemen over. Hoewel u deze voor verschillende andere doeleinden kunt houden, kunnen er andere objecten zijn die moeten worden teruggestuurd naar de bloemist, zoals vazen. Zorg ervoor dat u een plan samenstelt met uw bloemist zodat deze na de grote dag wordt verzorgd.

 

10. Verzekering

Dit is er eentje die gemakkelijk vergeten wordt. Tegenwoordig verwachten veel locaties dat leveranciers een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Check bij jullie trouwlocatie en bloemist wat er vereist is.

 

Zo, dit zijn de 10 punten die ik zelf ook voor mijn bruidsparen check bij de bruidsbloemist. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Mocht je meer willen weten hierover, neem dan contact met mij op! Ik vertel je graag meer 🙂

Bekijk ook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.